IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФЕЕИ АДСИЦ стартира привличането на 6,8 млн. лв. с увеличение на капитала

Минималната привлечена сума за успех на увеличението е 2,6 млн. лв.

11:19 | 03.11.10 г.
ФЕЕИ АДСИЦ стартира привличането на 6,8 млн. лв. с увеличение на капитала

Фонд за енергетика и енергийни икономии - ФЕЕИ АДСИЦ стартира увеличение на капитала с до 5,2 млн. акции с емисионна стойност 1,3 лв., се казва в съобщение на дружеството, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

Максималната сума, която дружеството може да привлече, е 6,8 млн. лв., а минималната за успех на предлагането е 2,6 млн. лв., или 2 млн. акции, се казва в съобщението.

В момента капиталът на дружеството е разделен в 1,3 млн. акции, като при максимален успех на емисията той ще се увеличи петкратно.

Като част от процедурата по увеличението ще бъдат издадени 1,3 млн. права, всяко от които ще дава възможност за записване на 4 акции.

Посредник по увеличението е ИП Елана Трейдинг АД.

Предметът на дейност на ФЕЕИ АДСИЦ е секюритизация на вземания в областта на енергийната ефективност.

За деветмесечието на 2010 г. дружеството отчита печалба от 176 хил. лв., при приходи от лихви за 1,16 млн. лв., разходи за лихви за 721 хил. лв. и разходи за външни услуги за 190 хил. лв.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поскъпват с 25,1% до 1,5 лв. за акция и 2 млн. лв. пазарна капитализация.

Мажоритарен собственик в дружеството е Енемона АД.
 

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Фонд за енергетика и енергийни икономии - ФЕЕИ АДСИЦ(FEEI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още