IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестор.БГ планира да привлече до 3 млн. лв. чрез увеличение на капитала

Емисионната цена на новите акции ще бъде определена на по-късен етап

12:44 | 24.11.10 г.
Инвестор.БГ планира да привлече до 3 млн. лв. чрез увеличение на капитала

Съветът на директорите на Инвестор.БГ АД е взел решение за увеличаване на капитала чрез първично предлагане на акции, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg. Решението е взето на събрание, проведено на 22 ноември 2010 г.

Общата емисионна стойност на акциите е до 3 млн. лв. Окончателните параметри на емисията акции от планираното увеличение на капитала ще бъдат определени с последващо решение на Съвета на директорите на Инвестор.БГ АД. Определен е и инвeстиционният посредник, който ще обслужи увеличението на капитала и това е Кей Би Си Секюритис – Н.В - клон България.

По-рано този месец компанията обяви рекордни в историята си месечни приходи от 359 хил. лв. Те са реализирани през октомври 2010 г., като е отчетен ръст с 11% на годишна база.

На пресконференцията, на която бяха обявени резултатите за октомври, председателят на Съвета на директорите на Инвестор.БГ АД Любомир Леков коментира, че данните дават основания за оптимизъм и за 2011 г. компанията очаква ръст с 25% на приходите до 4,4 млн. лв.

За тази година компанията очаква ръст на приходите от17% до 3,5 млн. лв. Леков уточни, че освен от реклама се очаква и ръст на приходите от услуги с добавена стойност.

За първите десет месеца на 2010 г. продажбите на Инвестор.БГ АД са на стойност 2,74 млн. лв., като нарастват със 17,1% на годишна база.

14-те сайта на компанията имат 1,8 млн. посетители месечно, като достигат до над 50% от интернет потребителите. Почти всички сайтове са лидери в сегментите си, заемайки челните места по посещаемост,по данни на Gemius.

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:18 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още