IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енемона свиква първото Общо събрание на притежателите на варанти

Негласуването за конвертиране на варантите в обикновени акции е предопределено от ниската цена на акциите на дружеството

17:26 | 15.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Енемона свиква първото Общо събрание на притежателите на варанти

Съветът на директорите на Енемона АД е насрочил за 10 януари 2011 Общо събрание на притежателите на варанти на дружеството (варантьори), съобщиха от компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

Съгласно проспекта на емисията варанти, събранието се свиква ежегодно (през шестгодишния живот на варантите) на най-близката възможна дата до тази, на която емисията бе вписана в Централен депозитар - 8 януари 2010.

На събранието ще се гласува дали варантите да бъдат конвертирани в нови обикновени акции, като всеки варант дава право за записване на една акция на дружеството срещу 17,774 лв.

Обикновените акции на Енемона приключиха днешната търговия на БФБ на ниво от 6,925 лв. за брой, което предопределя резултата от гласуването, а последната сделка с варантите е от 9 декември на цена 0,739 лв.

Свързани компании:

Енемона АД - Варанти(ZNOA)

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още