IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Орлин Хаджиянков е сменен като изпълнителен директор на Холдинг Пътища и ЖИ-ХД

Новият изпълнителен член на Съвета на директорите е Нове-АД-Холдинг АД чрез Мирослав Александров Илиев

07:47 | 27.12.10 г.
Орлин Хаджиянков е сменен като изпълнителен директор на Холдинг Пътища и ЖИ-ХД

Орлин Хаджиянков е сменен като изпълнителен директор на Холдинг Пътища АД и Железопътна инфраструктура - Холдингово дружество АД, съобщават дружествата чрез Бюлетин Investor.bg.

Той остава член на Съвета на директорите. Новият изпълнителен член на Съвета на директорите и на двете дружества е Нове-АД-Холдинг АД чрез Мирослав Александров Илиев.

Взето е решение за Прокурист на Холдинг Пътища АД да бъде назначен Димитър Георгиев Гьошев.

"Промените в управлението на Холдинг Пътища АД са продиктувани от желанието на мениджмънта да оптимизира ефективността на компанията. Собствениците и мениджмънтът на компанията осъзнават, че оперативната отговорност в управлението налага да се вземат тези мерки, с оглед пълното разгръщане на производствения потенциал на дружеството. Промените в мениджмънта са част от дългосрочния процес за организационно развитие на Холдинг Пътища АД. Те ще гарантират постигането на още по-добри бизнес резултати. Компанията ще разширява дейността си в проектирането, изграждането, инженеринга и управлението на големи инфраструктурни проекти, както и за концесиониране на магистрали и мостове.", се казва в прессъобщение на Холдинг Пътища АД.

Холдинг Пътища АД участва в консорциума изграждащ Лот 4 на автомагистрала Тракия.

За последните 12 месеца акциите на Холдинг Пътища АД поевтиняват със 72,59% до 62 ст. за акция и 19 млн. лв. пазарна капитализация.

За последните 12 месеца акциите на Железопътна инфраструктура - Холдингово дружество АД поевтиняват с 44% до 2,8 лв. за акция и 163 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Инфра холдинг АД (Железопътна инфраструктура - холдингово дружество)(INFH)

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още