IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дружба стъкларски заводи АД удвои печалбата си през първото тримесечие

Компанията отчете 35% ръст в приходите си от продажби за тримесечието на годишна база

16:44 | 12.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Дружба стъкларски заводи АД удвои печалбата си през първото тримесечие

Приходите от продажби на Дружба стъкларски заводи АД през първото тримесечие на годината нарастват с 35% на годишна база до 47,26 млн. лв., като приходите от продажба на продукция се увеличават с 36% до 37,634 млн. лв.

Нетната печалба на компанията за тримесечието се удвоява на годишна база до 4,733 млн. лв., показва неконсолидираният отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ.

През миналата година приходите от продажби на дружеството се покачиха с 1,6% до 172,539 млн. лв., а нетната печалба се повиши с 14% до 13,452 млн. лв.

„При съществуващите общоикономически условия през първото тримесечие, постигнатите производствени резултати могат да бъдат отчетени като стабилни. Натоварването на производството беше максимално близко до планираното“, се казва в междинния доклад за дейността на дружеството.

Дружба стъкларски заводи произвежда в Пловдив и София широка гама от амбалажни съклени опаковки, които могат да бъдат класифицирани на бутилки и буркани за високоалкохолни напитки, вина, безалкохолни напитки, сокове, бира, както и за консервната промишленост.

Трайна тенденция е над 60% от продуктите, произведени от дружеството, да се реализират на външния пазар. Фирмата се стреми да запази заетите пазарни позиции на традиционните пазари в Европа. Компанията има трайно присъствие и на българския пазар, се казва още в доклада за дейността.

При реализация на продуктите на вътрешния пазар усилията са насочени към запазване нивото на продажбите на традиционните продукти за винарската, бирената и консервната индустрия и развитие на продуктовата листа на фирмата чрез въвеждане на нови продукти.

Основни акционери в компанията към 31 март 2011 г. са Барек Овърсийз Лимитид, Кипър, с 52,60% и Гласинвест Лимитид, Кипър, с 46,91%.

Последната сделка с акциите на Дружба стъкларски заводи на БФБ е от 9 май на цена 3,80 лв. за брой, което представлява повишение от 26% от началото на годината и ръст от 31% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 203,4 млн. лв.

Свързани компании:

Дружба стъкларски заводи АД(4DR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:15 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още