IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенцията за приватизация сключи договора с ПФБК за борсовата продажба на Е.ОН

Възнаграждението за инвестиционния посредник е 0,1% от общия размер на цената на продадените акции, но не повече от 1,2 млн. лв.

14:30 | 08.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Агенцията за приватизация сключи договора с ПФБК за борсовата продажба на Е.ОН

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) сключи договор с “Първа финансова брокерска къща” ООД, София, която спечели конкурса за инвестиционен посредник при борсовата приватизация на Е.ОН, съобщиха от АПСК.

ПФБК ще посредничи за продажбата чрез публично предлагане на два пакета акции – 49 533 броя, представляващи 33% от капитала на “Е. ОН България Продажби” АД, Варна и 43 494 броя, представляващи 33% от капитала на “Е. ОН България Мрежи” АД, Варна.

Възнаграждението на инвестиционния посредник е 0,1% от общия размер на цената на продадените акции, но не повече от 1,2 млн. лв., се казва в съобщението.

За да бъде получен максималният размер на възнаграждението обаче Е.ОН („Продажби и Мрежи“) трябва да бъде оценено от инвеститорите на 3,6 млрд. лв.

По силата на сключения договор инвестиционният посредник се задължава:
- да направи преглед на състоянието на дружествата – силни и слаби страни, свързани с дейността им;
- да изготви проспекти за публично предлагане на определените пакети акции;
- да изготви стратегия за процеса на публично предлагане на акциите, като крайната дата на публичното предлагане следва да бъде не по-късно от 60 дни, считано от датата на вписване на емисиите от акции на дружествата в публичния регистър на КФН;
- да извърши активен маркетинг за нуждите на публичното предлагане.

Свързани компании:

Енерго-Про Мрежи АД(2EG)

Енерго-Про Продажби АД(4ES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още