IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дар Финанс ЕООД предлага Николай Василев и Никола Янков за директори в Меком

Дружеството предлага да бъде потърсена имуществена и наказателна отговорност от досегашните членове на СД на Меком

16:52 | 18.06.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Дар Финанс ЕООД предлага Николай Василев и Никола Янков за директори в Меком

Дар Финанс ЕООД е предложило нови точки към свиканото за 29 юни 2012 г. Общо събрание на акционерите на Меком АД от позицията си на акционер, притежаващ над 5% от капитала в продължние на над 3 месеца.

През миналата седмица Дар финанс ЕООД е увеличило дела си в Меком АД до 40,85%, а Експат капитал АД е закупило 6,8% от компанията, показаха данни на Централен депозитар, като продавач е частен съдебен изпълнител.

Дар Финанс ЕООД е с управител Атанас Тилев, гражданин на Финландия, който е бивш собственик на фалиралите Банка за земеделски кредит и Добруджанска банка. Синът на Атанас Тилев - Хари Тилев, пък е управляващ партньор в Експат капитал АД.

Като точка 9 от дневния ред Дар Финанс ЕООД иска настоящото ръководство на Меком АД да даде информация за взаимоотношенията с определени търговски дружества, с банките и с останалите кредитори на дружеството.

Също така се искат данни за текущата дейност и правен анализ за наличието или липсата на неплатежоспособност или свръхзадлъжнялост.

В точка 11 се иска оставката на сегашните членове на Съвета на директорите в лицето на Маргарита Стоянова, Десислава Денчева и Злати Стоянов и се предлагат на тяхно място за нови членове лицата Николай Василев, Никола Янков и Марина Тодорова или други лица, предложени от акционерите на общото събрание.

В точка 12 се предлага да бъде потърсена имуществена и наказателна отговорност от досегашните членове на СД за извършени от тях действия и/или бездействия, довели до вреди за дружеството или застрашаващи интересите на дружеството.

В точка 13 се предвижда промяна на седалището на дружеството, като то да бъде в гр. София на ул. Николай Хайтов 2, вх. В, ап. В1.

С точка 14 се предлага да бъде променено името на дружеството, като то да се нарича Меком София АД.

Свързани компании:

Меком АД(MKX)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
dodo01
преди 11 години
Марияне, информацията ти е явно много стара. Погледнах в Търговския регистър и открих, че по тези точки има отказ още от миналата седмица. Каква е тази "новина"? Нямаш ли нещо по-интересно?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още