IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЧЕЗ ще отчита електромери и през почивните 2, 3 и 4 януари

Целта е да се спази изискването отчетният период да не надвишава 31 дни

11:31 | 02.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ЧЕЗ ще отчита електромери и през почивните 2, 3 и 4 януари

Дружеството ЧЕЗ ще отчита електромерите на абонатите си и през почивните 2, 3 и 4 януари. Целта е да се спази изискването отчетният период да не надвишава 31 дни.

В случай на неосигурен достъп, сметките ще бъдат изготвени на база потреблението през аналогичен предходен период. Абонатите могат и сами да отчетат показанията на електромерите си и след това да ги декларират по телефона, на електронната поща на ЧЕЗ и в центровете за обслужване на клиенти.

В края на миналата година, премиерът Бойко Борисов разпореди за проверка на отчитането на месечните сметки за ток, след като абонати са подали сигнали, че електроразпределителните предприятия отново отчитали за 40 дни, а не за месец.  

Съгласно правилата за измерване на количеството електроенергия, периодичността на отчитане трябва да бъде най-малко веднъж месечно. Още тогава, от ЕРП-та отхвърлиха твърденията и декларираха, че не нарушават правилата в сроковете за отчитане, след което съобщиха, че инкасаторите им ще работят и през почивните дни по Коледа и Нова година.

(БНР)
 

Свързани компании:

Електрохолд Продажби АД(CEZE)

Електроразпределителни мрежи Запад АД(CEZD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още