IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

44 млн. лева са щетите от кражби по електропреносната мрежа на ЧЕЗ България

Дружеството не изключва аварии на мрежата при пиково потребление през зимните месеци

15:46 | 18.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
44 млн. лева са щетите от кражби по електропреносната мрежа на ЧЕЗ България

През периода между 2005 и 2013 г. щетите от кражбите по електропреносната мрежа в Западна България са стигнали 44 млн. лева, изчислиха от дружеството, което управлява мрежата в региона – ЧЕЗ България.

Само от началото на тази година са инвестирани 1,5 млн. лева за подмяна на 80 хил. метра откраднати кабели.
Въпреки безспорните материални и нематериални щети посегателствата върху съоръженията често остават ненаказани и почти липсват ефективни присъди, посочват още от ЧЕЗ България.

От дружеството днес отчетоха и приключване на процедурата по подмяна на 37 хил. метра кабели в колектор в подстанция „Орион“ в София. Това е четвъртият голям ремонт в столицата, който е извършен заради кражба от съоръжения на компанията, отчетоха още от ЧЕЗ България.

Компанията е създала необходимата организация за посрещане на зимата, обясни още директорът на „Експлоатация и поддържане“ в „ЧЕЗ „Разпределение България“. Той обаче предупреди, че в пиковите натоварвания при рязък спад на температурите не е изключена опасността от аварии на мрежата.

Статистиката на компанията показва, че през ноември и декември консумацията на електричество расте с между 28 и 39% спрямо потреблението през септември. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още