IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН отне лиценза на инвестиционен посредник Статус Инвест

Комисията издаде временна забрана върху търговите предложения за Енерго-Про Мрежи и Енерго-Про Продажби

09:23 | 26.02.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КФН отне лиценза на инвестиционен посредник Статус Инвест

На свое заседание от сряда Комисията за финансов надзор (КФН) реши да отнеме издадения лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник на „Статус Инвест” АД, след като стартира процедурата преди две седмици.

Регулаторният орган назначава квестори в дружеството до назначаването от съда на ликвидатор, съответно - на синдик, или до изчерпване на всички активи на дружеството, които могат да бъдат осребрени в срока на квестурата, но не повече от 3 месеца.

Освен това Комисията отнема издадените лицензи на „Глобекс Истейт Фонд” АДСИЦ и на „Сити Дивелъпмънт” АДСИЦ за извършване на дейност като дружества със специална инвестиционна цел.

Регулаторът издава и временна забрана за публикуване на търговото предложение, внесено в КФН от „Енерго-Про Варна” ЕООД, гр. Варна, за закупуване чрез инвестиционен посредник „Балканска Консултантска Компания-ИП” ЕАД на акции на „Енерго-Про Мрежи” АД и на „Енерго-Про Продажби” АД, гр. Варна, от останалите акционери на дружеството.

Само преди ден Енерго-Про Варна ЕООД избегна задължението за тримесечно известие за намерението си да отправи търгово предложение към останалите акционери в Енерго-Про Мрежи АД.

На заседанието си от 25 февруари КФН решава да издаде одобрение на „Фонд Имоти” АДСИЦ относно избора на „Джи Ай Ентърпрайс” ООД за обслужващо дружество, по смисъла на чл. 18 от Закона за дружествата със специална инвестиционна цел (ЗДСИЦ), което ще извършва дейността по поддръжка и управление на недвижимите имоти на „Фонд Имоти” АДСИЦ.

Свързани компании:

Енерго-Про Мрежи АД(2EG)

Енерго-Про Продажби АД(4ES)

Сити Дивелъпмънт АДСИЦ - в ликвидация(CDX)

Глобекс Истейт Фонд АДСИЦ - в ликвидация(GEA)

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:34 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Nickiee
преди 9 години
Пропуснали сте да отбележите i една точка от протокола - 7. Признава придобитата от Николай Диянов Димов квалификация за упражняване на дейност като инвестиционен консултант. Да уважим труда на човека ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още