IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдиците на КТБ преглеждат офертите на компании, които ще връщат нейни активи

За погасяване на кредити в периода 4-8 май са постъпили едва 73 хил. лв. при близо 1,125 млн. лв. седмица по-рано

20:56 | 08.05.15 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) Росен Ангелчев и Лазар Илиев преглеждат получените оферти от компании, притежаващи международен опит в разследването на банкова несъстоятелност и процедури по фалит, които да извършат действия по проследяване, запазване и връщане на имущество на банката.

Това става ясно от седмичния отчет на синдиците, валиден за периода 4-8 май, който е публикуван на сайта на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ). Така се потвърждава информацията, разкрита от председателя Радослав Миленков през седмицата, според която вече се анализират постъпилите оферти. Самата фирма трябва да бъде избрана до края на май.

Ангелчев и Илиев са провели среща с представители на оценителска компания, с които са обсъдили възможностите за изготвяне на евентуална оценка на вещи и имуществени права на КТБ.

През седмицата са постъпили едва 73 260,58 лв. за погасяване на кредити при близо 1,125 млн. лв. само седмица по-рано, става ясно още от отчета. Относно качеството на кредитния портфейл – отчетът на банката за първото тримесечие разкри, че вече над 99% от заемите са нередовни.

Синдиците на кредитора ще прекратят дейността на офиса на КТБ в Брюксел и ще опитат да намалят разходите за поддръжка на административната сграда на банката, която се намира на бул. „Цар Борис III“ №159 в София.

Ангелчев и Илиев са изготвили още молби за откриване на производство по несъстоятелност срещу няколко дружества, които са длъжници на КТБ. Синдиците са подали още две искови молби за обявяване на прихващания за относително недействителни.

Техният размер и контрагентите по сделките не се споменават поради спазването на банкова, търговска и професионална тайна, с които постоянните синдици на КТБ се съобразяват, когато съставят всеки свой отчет.

Всичко за КТБ четете тук

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
aldy
преди 9 години
Кво викаш, мъжко поведение? Като на Мишо Бирата - три трупа за няма нищо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
THE TRADER
преди 9 години
Много интересно, как тия двамата ще решат кой е най-добрия... Ако могат да го решат, те трябва да са по-големи спецове от тях, което очеВадно няма как да е така!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 5
marto76
преди 9 години
Всички усилия ще бъдат безсмислени, ако не върнат в страната - Цветан Василев! Нали твърди, че бил невинен, бил жертва? Да се криеш като мишка в съседна Сърбия мъжко поведение ли е? Поведение на жертва ли е или просто е гузна съвест?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още