IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Недялко Чандъров влиза в управлението на Булстрад Виена Иншурънс Груп

На 10 юли Oбщото събрание на акционерите на застрахователната компания ще реши дали да избере Вернер Матула за нов член на НС

10:28 | 08.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Недялко Чандъров. <em>Снимка:&nbsp;Булстрад Виена Иншурънс Груп</em></p>

Недялко Чандъров. Снимка: Булстрад Виена Иншурънс Груп

Мениджърският екип на застрахователната компания Булстрад Виена Иншурънс Груп АД ще претърпи промени.

От 1 юли 2015 г. Недялко Чандъров ще се присъедини към екипа на дружеството в качеството на изпълнителен директор на компанията и член на Управителния съвет (УС), информират от Булстрад Виена Иншурънс Груп. Недялко Чандъров заема мястото на Румяна Миланова.

Освен това за 10 юли е свикано извънредно общо събрание, на което се очаква като член на Надзорния съвет (НС) да бъде освободен Герхард Ланер, а на негово място с мандат от 5 години да бъде избран Вернер Матула, гласи поканата, публикувана чрез БФБ-София.

Кой е Недялко Чандъров?

Недялко Чандъров е работил последователно като директор на Териториална данъчна дирекция „Големи данъкоплатци“ - гр. София, главен изпълнителен директор, председател на УС и член на НС на „ДЗИ-Общо застраховане“ и „ДЗИ – Животозастраховане“. Притежава матистърска степен от УНСС. Роден е на 19 септември 1966 г.

„Г-н Чандъров има богат опит на българския застрахователен пазар и ще помогне за по-нататъшното утвърждаване на нашата силна позиция на българския застрахователен пазар”, коментира председателят на НС на Булстрад Виена Иншурънс Груп Петер Хьофингер.

След присъединяването на Чандъров УС на застрахователя остава в състав главен изпълнителен директор и председател на УС Румен Янчев, заместник председател на УС и изпълнителен директор Кристоф Рат и Иван Иванов и Иво Груев като другите двама члена на УС.

Кой е Вернер Матула?

От август 2013 г. до момента Вернер Матула е член на НС на „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“ - българската компания от групата, която специализира в животозастраховане. Освен това от май 2010 г. до момента той е управляващ директор на австрийската компания Arithmetica, а от юли 2011 г. досега е директор на Дирекция „Актюерство“ на Wiener Städtische Versicherung – компанията, с която Виена Иншурънс Груп (VIG) се позиционира на австрийския пазар.

Вернер Матула e австриец, роден е на 17 февруари 1976 г. и притежава магистърска степен по специалност „Математика, с профил Актюерство“ от Виенския технически университет.

В първите минути на търговия на БФБ-София няма сделки с акции на ЗАД Булстрад Виена Иншурънс Груп. През първото тримесечие компанията реализира 8,8% ръст на брутния премиен приход до 60,338 млн. лв. Пазарният дял на дружеството възлиза на 15,27%.

За същия период премийният приход на животозастрахователната компания - ЗАД Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп, расте с 26,3 на сто до 23,692 млн. лв. и заема 21,4% пазарен дял.

Свързани компании:

ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп АД(4BI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още