IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Софарма" не промени цената в търговото към акционерите на "Софарма имоти"

Дружеството предлага да заплати 8,2 лева на акция при изкупуване

10:29 | 18.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Софарма имоти АДСИЦ</em></p>

Снимка: Софарма имоти АДСИЦ

„Софарма“ АД не е променила цената за търговото предложение към останалите акционери в „Софарма имоти“ АДСИЦ. И в новото търгово предложение цената на акция е 8,2 лева. Това се вижда от предложението, публикувано чрез БФБ-София.

В документа се посочва, че предлаганата цена на акция е по-висока от справедливата, която е 6,23 лева. Средната претеглена пазарна цена на акция за последните шест месеца преди регистрацията на предложението е 6,616 лева.

„Софарма“ посочва, че няма намерение да променя капитала на „Софарма Имоти“ АДСИЦ в срок от три години от прекратяването на търговото предложение. Не се планира и да се правят промени в оперативната дейност и финансова стратегия на дружеството, както и в органите на управление.

Дружеството няма също така да бъде отписвано от БФБ-София.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Основният актив на „Софарма имоти“ е „Софарма Бизнес Тауърс“, където се намират офисите на „Софарма“ и свързаните с нея дружества. Общата площ на офисите е 24 440 кв.м. Комплексът разполага и с търговска част.

Първоначалното търгово предложение към останалите акционери в „Софарма имоти“ „Софарма“ отправи в началото на юни. В началото на юли обаче Комисията за финансов надзор (КФН) наложи временна забрана заради неточности и пропуски в текста. 

Регулаторът искаше и уточнения за средната претеглена пазарна цена на акциите за последните шест месеца преди регистрацията на търговото предложение, както и данни за последната емисионна стойност, вписани в официален документ, издаден от БФБ-София. Това можеше да доведе до промяна на предлаганата цена на акция.

В последната година акциите на „Софарма имоти“ поскъпват с почти 54%. Пазарната капитализация достига 178,9 млн. лева.

Последните сделки с книжа на дружеството са на цена от 8,15 лева на акция.

Свързани компании:

Софарма имоти АДСИЦ(SFI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още