IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН е одобрила допускането до търговия на новата емисия облигации на "Ти Би Ай Банк“

Емисията е вписана в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от регулатора

10:20 | 22.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) е одобрила допускането до търговия на новата емисия облигации на „Ти Би Ай Банк“ ЕАД. Това се вижда от решенията на Комисията, взети на последното ѝ заседание и публикувани на сайта ѝ.

Банката обяви миналата седмица, че подготвя нова емисия облигации, които са структурирани да отговарят на изискванията за допълнителен капитал от първи ред.

Емисията е в размер на до 20 млн. евро, разпределени в до 200 броя обикновени, лихвоносни, поименни, безналични, неконвертируеми, подчинени, некумулативни, необезпечени, безсрочни, свободнопрехвърляеми облигации, структурирани да отговарят на изискванията за допълнителен капитал от първи ред, с номинална и емисионна стойност от 100 000 евро всяка.

Годишният лихвен процент е фиксиран за първите пет години от датата на издаване. Ако има допълнително издаване, лихвата е фиксирана за първите шест години от датата на издаване.

Лихвата е платима на годишни периоди, които ще бъдат определени съвместно от емитента и водещия мениджър след приключване на срока на подписката.

„Ти Би Ай Банк“ ще има право да упражни три кол опции - кол опция на емитента; регулаторна/данъчна кол опция; и кол опция при отказ за включване на постъпленията от облигационната емисия в собствения капитал на емитента.

Емисията е вписана в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

Това е втора емисия облигации за банката. През миналата година кредиторът емитира десетгодишни облигации, насочени да отговарят на изискванията за капитал от втори ред. Емисията бе за 10 млн. евро.

Свързани компании:

Ти Би Ай Банк АД облигации 2021(tbia)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още