IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четка за зъби или Ferrari – всичко необходимо в една машина

Хотел в Ню Йорк предлага на гостите си да изберат подарък или да си вземат нещо за спомен от луксозна автоматична машина

11:33 | 14.09.10 г.
Ако избраната стока е прекалено голяма, машината издава билет, срещу който покупката се получава на рецепцията. Снимка: Luxist
Ако избраната стока е прекалено голяма, машината издава билет, срещу който покупката се получава на рецепцията. Снимка: Luxist

Случвало ли ви се е да отседнете в някой хотел и да се окаже, че сте забравили нещо от първа необходимост, а в сградата и околностите й не разполагат с него? Например четка за зъби, нощница, книга за четене или друго...

Липсата на вещите, с които сме свикнали, може да бъде досадна и изнервяща, ето защо хотел в Ню Йорк е измислил доста находчив начин да удовлетвори тези потребности на гостите си – с машина, от която може да си купите предмети от първа необходимост, свързани с пътуването ви.

Освен четки за зъби, от машината може да си купите и белезници, рекламна тениска, бижута, както и ключовете за червено Ferrari, което да наемете за ден – два. Да, последните определено не са в графата „силно необходими“, но след като са намерили място в списъка, явно към тях има интерес и запитвания от страна на гостите на хотела.

Вещите, с които може да се снабдите от полуавтоматичната машина в хотел Хъдсън в града на ябълката, са от обикновени и доста практични до луксозни и... малко странни.

Машината предоставя възможността клиентите на хотела да си купят томче „Спасителят в ръжта“ на Джеръм Селинджър, четка за зъби от Paul Smith, масичка за спиритически сеанси, бижу под формата на кама от Pamela Love, малка черна рокля от Haute Hippie, почистваща козметика, 24-каратови златни белезници от Kiki De Montparnasse, както и да си вземат под наем червено Ferrari 599 GTB. В машината има и оригинална тениска с логото на Hudson.

Идеята за машината, която предлага необичайните вещи, някои от които доста скъпи, се е зародила през изминалата година в хотел Мондриан в Маями. Тогава гостите могли да се обзаведат с всичко необходимо от бикини до наемането на Bentley, припомня АР. В машината били представени повече от 60 артикула на цена между 10 долара и 1,2 млн. долара, в това число дрехи, коли, белезници, билети за събития и дори недвижимо имущество.

В хотел Хъдсън клиентите могат да видят снимка на стоките и да ги платят с кредитната си карта. Ако стоката е прекалено голяма, за да излезе от процепа на машината, устройството подава на купувача билет, с който той отива на рецепцията и получава предмета.

Машината е на разположение на гостите 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, а от управата на хотела обещават да разнообразяват често стоките в нея.

Цените на артикулите варират от 4 долара (за по-обикновените вещи) до 8 хил. долара за снимка на американския автограф Бен Уотс или 10 хил. долара за наемането на Ferrari 599 GTB за седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:08 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още