IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спряха изграждането на голф игрището на Тайгър Уудс в Дубай

Кризата е основната причина за липсата на интерес към подобен род инвестиции в емирството

15:58 | 01.02.11 г.
<p>Голф комплексът на Тайгър Уудс ще заема 5,1 млн. кв. м площ. <i>Снимка: DubaiPropertiesGroup</i></p>

Голф комплексът на Тайгър Уудс ще заема 5,1 млн. кв. м площ. Снимка: DubaiPropertiesGroup

На Тайгър Уудс определено не му върви. Не и след злополучната катастрофа, която причини повече вреди на личния му и професионален живот, отколкото на физическото му здраве.

Скандалите, които се заформиха около името на голф иконата, свързани с изневерите му, освен до развод, доведоха и до изтъняване на банковата сметка на спортиста. Освен това сега е спряна и работата върху голф комплекса на Тайгър Уудс в Дубай. Строителите от Dubai Properties Group посочиха като причина тежките условия на пазара за луксозни имоти в момента.

„Решението се основава на текущото състояние на пазара, което не благоприятства изграждането на свръхлуксозни обекти“, казват от Dubai Properties, подразделение на Dubai Holding, в изявление, цитирано от Bloomberg. “Продължаваме да следим състоянието и ще вземем решение кога да възобновим строителството на комплекса.“

Стотици проекти в емирството бяха преустановени или напълно прекратени, след като финансовата криза разори спекулантите и замрази кредитирането. През октомври Dubai Properties съобщи, че преразглежда строителството на комплекса на Тайгър Уудс, който е с размери 5,1 млн. кв. м и се намира на 30 мин. от международното летище на Дубай предвид „динамиката на пазара и търсенето“.

Комплексът ще включва голф игрище с 18 дупки, проектирано от бившия номер едно в голфа, както и 287 луксозни вили и жилищни сгради, бутиков хотел и клубна сграда.

Агентът на голф звездата Марк Щайнберг обясни, че решението за спиране на строежа е съвсем естествено, защото в емирството подобен род имоти не са особено печеливши в момента.

Прекъсването на този проект е поредната крачка назад в делата на Уудс. Повратна точка в живота са спортиста бе катастрофата му през 2009 година, когато наяве излязоха подробности от личния му живот, изневерите му и последвалия развод. Голф легендата изгуби договорите си за спонсорство от Accenture Plc., AT&T Inc., Procter & Gamble Co. и Gillette.

Тайгър Уудс, който бе изместен до номер три в официалната световна голфлиста в края на октомври миналата година, завърши 4-ти в шампионата US PGA Tour за професионални играчи. Една от последните си големи титли той спечели през 2008 година на US Open.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:31 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още