IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британската кралска сватба донесе над 1 млн. лири за благотворителност

За благотворителни цели младото семейство е превело и парите от продажбата на албума с музика, звучала на сватбата, както и приходите от разпространението на официалните сватбени снимки

11:42 | 23.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	11-и юли: младото семейство наблюдава тържествен парад от Бъкингамския дворец. <em>Снимка: Ройтерс&nbsp;</em></p>

11-и юли: младото семейство наблюдава тържествен парад от Бъкингамския дворец. Снимка: Ройтерс 

Внукът на британската кралица Елизабет Втора принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън са събрали над 1 млн. британски лири като сватбен подарък. Тези пари са дарени за благотворителни цели, както беше поискала двойката, пише британският Daily Telegraph.

Още преди сватбата си на 29-и април младото семейство заяви, че предпочита да замени традиционните сватбени подаръци с дарения от страна на гостите за 26 благотворителни асоциации.

Даренията са постъпили първо в специално учреден фонд и после са били разпределени за бенефициентите. Сред тях са асоциации, работещи с деца, няколко фонда за подпомагане на военни и на техните семейства и фондове за подпомагане на службите за оказване на спешна помощ. Последното е присърце на принц Уилям, който е пилот на хеликоптер, участващ в спасителни мисии. 

Даренията са били направени не само от гостите на сватбата, но и от анонимни почитатели на Уилям и Кейт в специално създаден за целта интернет сайт. Точната сума на събраните пари е 1 058 367 британски лири.

За благотворителни цели младото семейство е превело и парите, събрани от продажбата на албума с музика, звучала на кралската сватба, както и приходите от разпространението на официалните сватбени снимки, които бяха дело на фотографа Марио Тестино. 

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още