IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наследниците на Майкъл Джексън получават 30 млн. долара

Управителите на наследството искат също разрешение от съда да продадат семейното имение Енсино

12:26 | 15.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: center; ">
	Трите деца на Майкъл (вляво), майка му Катрин и сестра му Латоя претендират за част от печалбите след смъртта на певеца. <em>Снимка:&nbsp;Getty Images/ Guliver</em></p>

Трите деца на Майкъл (вляво), майка му Катрин и сестра му Латоя претендират за част от печалбите след смъртта на певеца. Снимка: Getty Images/ Guliver

Майката и децата на Майкъл Джексън ще получат 30 млн. долара от печалбите, които е донесла собствеността му след смъртта на певеца през 2009 г., съобщи AP.

Синдиците на наследството на Майкъл Джексън - Джон Бранка и Джон Маккейн, поискаха съдебно разрешение, с което да предадат сумата на тръста в полза на наследниците на певеца.

Те обявиха, че собствеността му е донесла над 310 млн. долара приходи. Това им е дало възможност да изплатят много дългове и да рефинансират заеми при по-ниски лихви.

Управителите на наследството искат също разрешение от съда да продадат семейното имение Енсино по молба на майката на певеца Катрин Джексън (81 г.) и да намерят нов дом за нея и децата на поп иконата Принс Майкъл (14 г.), Парис (13 г.) и Бланк (9 г.). 

Приживе Майкъл Джексън не успя да попадне в списъка на най-богатите знаменитости, но след смъртта си се нареди не само сред богатите известни личности, но дори регистрира по-големи печалби от живите си колеги (с изключение на Опра Уинфри).

Всяка година от десетилетие насам списание Forbes, заедно с всички останали класации, прави и един доста злокобен списък на знаменитостите, които продължават да „печелят“ дори и след смъртта си. В последната класация поп иконата не само заема първото място в класацията, която се провежда за десета поредна година, с доход в размер на 275 млн. долара, но успява да регистрира и ръст в приходите си спрямо миналата година. Успеваемостта на Джексън се дължи предимно на приходите му от негови песни, включени в каталога на Sony/ATV, на хитовия филм на Sony "This Is It", който бе пуснат след смъртта на звездата и предизвика голям интерес от страна на феновете му, както и на големия интерес към музиката, клиповете и всички неща на изпълнителя, които се появиха в продажба след кончината му.

Едва няколко месеца след смъртта на Краля на попа Sony Corp сключи сделка за музикалното му наследство на стойност 250 млн. долара, съобщи Ройтерс, цитирайки Wall Street Journal. Според изданието сделката е най-печелившият договор в музикалните среди, подписван някога.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още