IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Северна Корея открива своя първи магазин за луксозни стоки

Обектът е част от стратегията за печелене на лоялност към управляващата фамилия

10:21 | 15.11.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Според ООН една четвърт от населението на Северна Корея има нужда от хранителни помощи. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Според ООН една четвърт от населението на Северна Корея има нужда от хранителни помощи. Снимка: Ройтерс

Ким ускори и плановете за евентуална втора династична приемственост, откакто преживя инсулт през август 2008 г. През септември 2010 г. на най-малкия му син бяха поверени важни постове, потвърждаващи статута му на лидер в изчаквателна позиция.

Южнокорейски вестници пишат, че Ким е наредил на екипа си да подобри живота на привилегированите жители в столицата чрез приоритизиране на доставките на питейна вода, отопление и електричество.

Когато комунистическият Север получи през август 50 000 тона хранителни помощи от Русия, Ким е наредил 40 000 от тях да бъдат разпределени на жителите в Пхенян, пише вестник Dong-A Ilbo.

В столицата започнаха да се строят сгради с огромни апартаменти, театри и паркове, а остарялото улично осветление и неоновите реклами започнаха да се подменяват.

През октомври Северът заяви, че е изградил публична комплексна услуга, включваща обществена баня, фризьорски салон и ледена пързалка на открито. Студенти и войници са били извозени до мястото, за да помогнат с изграждането, което бе белязано от дефицит на средства и строителни материали.

За разлика от местата за отдих в столицата, жителите на останалите региони имат ток само по един до четири часа на ден, пише още Dong-A Ilbo.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
rebel8
преди 12 години
Не им трябва да се хабят с ядрена програма, те нямат петрол или нещо друго ценно, доколкото знам, никой няма да иде да ги освобождава и демократизира :-D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
melon
преди 12 години
Комунистическа гнус безкрай!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още