IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биографията на Джобс е най-продаваната книга в Amazon за 2011 г.

От онлайн книжарницата обаче не съобщават точния брой на продадените копия от топ заглавията си през годината

19:44 | 13.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Биографията на починалия през октомври съосновател и изпълнителен директор на Apple Стив Джобс е най-продаваната книга през Amazon в САЩ за тази година, съобщиха от компанията за електронна търговия, цитирани от AFP.

Несъмненият успех на изданието се обуславя и от факта, че то стана номер едно само за последните два месеца на годината. 

Книгата "Стив Джобс" от Уолтър Айзъксън се появи на пазара на 24 октомври - едва три седмици след смъртта на създателя на Apple. За тези няколко седмици тя успя да се изкачи до първото място в класацията на Amazon по брой продажби, както при хартиените копия, така и при копията, продавани за електронния четец Kindle.

Следващ в списъка е автобиографичният роман Bossypants на комедийната актриса Тина Фей, следван от друга автобиография - "Откраднат живот", на американката Джейси Дъгард. Авторката е била отвлечена като дете и държана в плен близо две десетилетия.

Номер четири в списъка на десетте най-продавани заглавия на Amazon е издаденият само за Kindle роман The Mill River Recluse на Дарси Чан. След него се нареждат "В градината на зверовете" на Ерик Ларсон, "Танц с дракони" на Джордж Р.Р. Мартин, "Парижката съпруга" на Паула Маклейн и „Лилигаторите" на Джон Гришам.

Последните две заглавия в топ 10 са "Абатството" на Крис Кълвър и фентъзи романа "Наследството" на Кристофър Паолини.

От Amazon не съобщиха точния брой на продадените копия от всяко заглавие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още