IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Durex ще предостави безплатни презервативи на олимпийците

Британски букмейкър приема залагания, че кондомите в олимпийското село в Лондон няма да стигнат

16:53 | 13.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Durex ще предостави безплатни презервативи на олимпийците

Компанията Reckitt Benckiser Group Plc’s, която произвежда известните презервативи Durex, ще предостави безплатни кондоми, заедно с информация за безопасен секс, на спортистите на Олимпиадата в Лондон през тази година, предаде Bloomberg.

Durex ще бъдат на разположение на три места в центъра за настаняване – в основното село в Стратфорд, в центъра по ветроходство на южния бряг на Англия и в Западен Лондон, където ще са състезанията по гребане, заяви Фран Едуардс, говорител на организационния комитет на олимпийските и параолимпийските игри в Лондон. Тя отказва да каже колко презерватива ще бъдат осигурени.

Стратфорд ще подслони 23 000 спортисти и длъжностни лица, показва информация на сайта на Лондон 2012.

„Замисълът да се осигури на младите олимпийци пълна подготвка за всички аспекти на техните спортни дейности е чудесен", казва Мишел Стратън, анализатор в  компанията за маркетингови проучвания Mintel International в Лондон.

Durex, най-продаваната марка кондоми в света, достави 130 000 презерватива на спортистите по време на Олимпийските игри в Атина през 2004 г., пояснява говорителката на бранда Ванеса Мънингс. Китай раздаде 80 000 презерватива по време на игрите в Пекин през 2008 г., обяви преди време държавната агенция Xinhua News. В Сидни през 2000 г. доставките са били ниски и затова допълнително са били доставени 20 000 презерватива.

Британският букмейкър Ladbrokes Plc предлага коефициент 7-2 за това, че презервативите в олимпийското село в Лондон няма да стигнат, което означава, че заложени 2 паунда ще донесат 7 паунда печалба.

Reckitt Benckiser, която придоби производителя на Durex SSL International през 2010 г. за 2,5 млрд. паунда, не е официален спонсор на игрите в Лондон, които започват на 27-и юли. SSL се появи на бял свят след поредица от сливания и неговите корени датират от 1915 година, когато London Rubber Company започва да продава вносни презервативи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още