IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рядък портрет на кралица Елизабет II ще участва в аукцион

Търгът за попарт картината ще се състои на 11 юли

12:38 | 01.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Рядък портрет на кралица Елизабет II ще участва в аукцион

Точно навреме за диамантения юбилей на Кралица Елизабет II неин легендарен и рядък портрет, творение на един от класиците в попарт изкуството Анди Уорхол, бе включен в търг на аукционната къща Bonhams Print Sale.

Търгът за картината ще се състои на 11 юли. Подписаното произведение притежава висока стойност и се откроява значимо от останалите творби на Уорхол от серията Reigning Queens. Авторът, който е известен с пресъздаването на различни известни личности, създава "иконови изображения"  и на кралиците на Дания и Холандия.

Миналия месец друг портрет на известния артист бе продаден на аукцион. Картина, изобразяваща краля на рока Елвис Пресли, беше продадена на търг в Sothebys's за 37 млн. долара. На портрета, известен като "Двойният Елвис" (1963 г.),  певецът е представен в цял ръст като каубой, който стреля от бедро. Контрастният образ е на сребърен фон, което прави и без друго запомнящата се композиция още по-оригинална. Освен това силуетът на Елвис е дублиран встрани от основното изображение с  прозрачни тонове. Така е създаден ефектът на раздвояване на образа. За Уорхол Пресли е бил истинско въплъщение на славата.

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още