IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Закъсали държави готвят сочни олимпийски бонуси за шампионите

Италия ще отдели най-много средства за материални стимули на златните си медалисти от Олимпиадата в Лондон

21:14 | 03.08.12 г. 2
<p>
	Олимпийските шампиони на САЩ ще трябва да си платят данъците върху бонусите. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Олимпийските шампиони на САЩ ще трябва да си платят данъците върху бонусите. Снимка: Ройтерс

 

Въпреки финансовите затруднения, пред които се изправят много страни по света, олимпийските разходи на правителствата изглежда, че няма да бъдат орязани, пише CNBC.

Италия например ще изплати по 182 400 долара на всеки спортист, който спечели златен медал за страната. Това е и най-голямото възнаграждение за олимпийски шампион в целия свят в момента, въпреки че се засилват спекулациите, че Рим също ще поиска спасителна помощ от европейските си партньори.

Британската преса повдигна въпроса за това защо една страна, която се бори да намали разходите си, планира да бъде толкова щедра. Досега Италия е спечелила 3 златни медала, което означава, че дотук публичните разходи на страната са набъбнали с около половин милион долара.

Русия пък планира да възнагради олимпийските си шампиони с по 135 хил. долара всеки. Във Франция ще бъдат раздадени по 65 200 долара на златните медалисти от Олимпиадата в Лондон.

В САЩ златните медалисти ще вземат по 25 хил. долара, сребърните – по 15 хил. долара, а бронзовите – по 10 хил. долара, които обаче ще бъдат изплатени от американския Олимпийски комитет.

Освен скромните възнаграждения, американските спортисти ще получат и ... сметката за данъците върху тях! Както се оказва, стимулите за тях няма да бъдат необлагаеми.

Олимпийските шампиони на страната-домакин Великобритания няма да получат материални стимули за постиженията си. Те ще се радват само на моралната подкрепа на управляващите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:10 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
RedBot
преди 11 години
Закъсали са я с няколко стотин милиарда, а наградите ще са няколко милиона.Нещо като имам проблеми с ипотека за 100к но трябва ли да не купя на детето си дъвка за 1$ и то веднъж на 4г??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Internet
преди 11 години
И от кога Русия е закъсала държава, че не се сещам за подобно мнение по света и в Европа най-паче
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още