IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кризата продължава да заобикаля Swatch

Най-големият производител на часовници в света се радва на висок интерес и ръст на печалбата

10:50 | 04.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Най-големият производител на часовници в света – швейцарската компания Swatch Group, се радва на солидни резултати за 2012 година. Прогнозите за тази също са добри след силния януари, пише MarketWatch.

Swatch Group, която притежава марките Omega, Tissot и Longines, е постигнала 26% ръст на печалбата до 1,61 млрд. франка. Това надхвърля предварителните прогнози за положителен резултат от 1,49 млрд. франка.

Продажбите на компанията са нараснали с 14 на сто през 2012 година до 8,14 млрд. швейцарски франка.

„Сигналите от пазарите по света ясно индикират запазването на потенциал за здравословен ръст пред швейцарската часовникарска индустрия и Swatch Group. Налице са реалистични перспективи за дългосрочен ръст от 5-10 на сто на година“, посочват от компанията.

Както и много други компании от високия сегмент, Swatch остана относително незасегната от нестабилната глобална икономика. Продажбите на часовници са били особено добри в Китай, където се съсредоточава все повече платежоспособно търсене.

Добрите резултати позволяват на компанията да увеличи дивидента за акционерите със 17 на сто до 6,75 франка на акция на приносител и 1,35 франка на обикновена акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:31 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още