IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-екстравагантните часовници в Женева

Продуктите много точно отразяват разнообразието от клиенти, купуващи механични часовници

11:27 | 30.01.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Най-екстравагантните часовници в Женева

Изложението за часовници SIHH, което се проведе в Женева през миналата седмица, бе осеяно с контрасти. Въпреки че повечето марки, изложили продуктите си в тихия, обсипан със сняг град, са собственост на конгломерата Richemont, самите изделия са много различни по стил, характеристика и форма. А що се отнася до цените - повечето струват между 5000 и 200 000 долара, но цените на някои достигат доста над 1 млн. долара, пише Forbes.

Cartier разширява спектъра, предлагайки от елегантни мъжки часовници, подходящи за официално облекло, до часовници с тежки циферблати с формата на лице на пантера, осеяни със скъпоценни камъни.

Piaget също предлага разнообразие: компанията има няколко световни рекорда за най-тънък часовник, като в същото време се отличава и със сравнително леките си турбийони, които като цяло са най-големите и най-тежки ръчни часовници на пазара. Други компании като A. Lange & Sohne като цяло се придържат към естетиката (класически кръгли и сравнително плоски часовници).

Продуктите много точно отразяват разнообразието от клиенти, купуващи механични часовници днес. Освен това те са показател и за огромното разстояние, както в километри, така и по отношение на философията, между Женева и Макао например.

През ноември Richemont отчете 53% ръст на чистата печалба за полугодието благодарение на силните продажби на часовници и бижута. На годишна база продажбите по празниците са се увеличили с 9%.

Най-екстравагантните часовници вижте в галерията!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още