IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът в търговията на дребно повиши печалбата на Ralph Lauren

Компанията постигна печалба от 127,2 млн. долара в сравнение с 94,4 млн. долара година по-рано

18:47 | 23.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Продажбите на дребно на модната компания се покачиха със 7%,&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Продажбите на дребно на модната компания се покачиха със 7%, Снимка: Ройтерс

Печалбата на американската модна компания Ralph Lauren Corp. през последното тримесечие на фискалната година, която приключи в края на март, нарасна с 35%, след като търговецът отчете по-силни продажби на дребно, предава MarketWatch.

Американската компания, която включва в състава си престижни марки като Polo и Club Monaco, отчете нарастващи продажби в продължение на няколко тримесечия, след като потребителите на луксозни стоки доказаха, че са устойчиви на рецесията. 

Цената на акциите на компанията обаче падна с 4,3% до 179,90 в предборсовата сесия, защото търговецът не успя да удовлетвори очакванията на анализаторите по отношение на приходите от продажби. 

Прогнозата за растеж на приходите на компанията нарасна през последната година от 4% до 7%, оставайки все пак под очакванията на анкетираните от Thomson Reuters анализатори от 9%. Очакванията за повишение на приходите през текущото тримесечие са в рамките на нисък едноцифрен процент. 

Ralph Lauren постигна печалба от 127,2 млн. долара, или 1,37 долара на акция, за тримесечието, приключило на 30-и март, в сравнение с 94,4 млн. долара, или 99 цента на акция, спрямо година по-рано.

Приходите се увеличиха с 1,3% до 1,64 млрд. долара. Брутният марж нарасна от 57,1% до 59,3%. Продажбите на дребно се покачиха със 7%, докато търговията на едро отчете спад от 3,9%.

През изминалия месец американските власти съобщиха, че в продължение на пет години служители на модната компания са подкупвали аржентински митничари с рокли, парфюми и пари, за да се улесни преминаването на стоки през южноамериканската страна. От Ralph Lauren се съгласиха да заплатят глоба в размер на 882 хил. долара като част от споразумението с американското министерство на правосъдието и още 734 846 долара на Комисията за ценните книжа и борсите (Securities and Exchange Commission – SEC).

Разследванията бяха инициирани от самата компания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още