IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майкъл Джексън е щял да изкара 1 млрд. долара от турнето си

Поп иконата имаше договор за 50 концерта в Лондон преди смъртта си през юни 2009 г.

14:40 | 17.07.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Джексън е обмислял и концерт в Лас Вегас. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Джексън е обмислял и концерт в Лас Вегас. Снимка: Ройтерс

Майкъл Джексън е можел да изкара над 1,1 млрд. долара от турнето си "This Is It", заяви финансов експерт пред съда, където тече процесът за смъртта на поп-иконата в САЩ.

Сметките на счетоводителя Артър Ърк не включват дълговете на певеца, оценявани на 400 млн. долара, съобщава BBC

Кетърин Джексън, която съди музикалните промоутъри AEG Live за 40 млрд. долара, за първи път направи обръщение към съда. Във видео съобщение майката на певеца каза, че е била изненадана, когато той обявил концертите от турнето в Лондон. "Той не искаше да изпълнява лунния танц на сцената на над 50-годишна възраст", заяви тя в кратък клип.

Ърк обаче, който е работил с музиканти като Бритни Спиърс и рок бандата Kiss, заяви, че Джексън е обмислял и концерт в Лас Вегас. "Търсенето бе толкова голямо, че той вероятно можеше да обяви по-висока цена за билетите и пак всички щяха да се продадат", каза Ърк пред съда. 

Джексън имаше договор за 50 концерта в Лондон преди смъртта си през юни 2009 г. Те обаче включваха и опция за по-дълго 37-месечно турне.

Семейството на певеца в момента представя пред журито данни, на базата на които да бъдат изчислени евентуалните щети, ако журито прецени, че фирмата е отговорна за смъртта на поп легендата.

Адвокатът на AEG Life, която отрича да е извършила каквито и да било неправомерни действия, твърди, че в представените суми не са включени разточителните навици за харчене на певеца или пък дълговете му за 400 млн. долара.

Процесът, който започна преди 12 седмици, се очаква да продължи до края на юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:00 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
993
преди 10 години
It's always about the money...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още