IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

L'Oreal дава 843 млн. долара за китайски маски за лице

Френската компания чака единствено одобрението на Министерството на търговията на Китай, за да финализира сделката за местния производител Magic Holdings

11:34 | 16.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Международните компании от ранга на L&#39;Or&eacute;al усилено търсят начини да разширят присъствието си на растящия пазар за луксозни стоки в Китай. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Международните компании от ранга на L'Oréal усилено търсят начини да разширят присъствието си на растящия пазар за луксозни стоки в Китай. Снимка: Ройтерс

Най-големият производител на козметика в света L'Oréal ще придобие китайския производител на продукти за грижа за кожата Magic Holdings International, предава ВВС.

L'Oréal ще заплати близо 6,5 млрд. хонконгски долара, или 843 млн. долара, за листната на борсата в Хонконг компания, чиито акции поскъпнаха с 21% след новината в края на търговската сесия в петък.

Международните компании от ранга на L'Oréal усилено търсят начини да разширят присъствието си на растящия пазар за луксозни стоки в Китай. Самата L’Oreal стъпи в Китай през 1997 г. и в момента има 3 500 служители в страната, които работят в магазини, в две фабрики и изследователски център. 

L'Oréal, под чиято шапка са марки като Garnier и Lancome, ще предложи надбавка от 6,3 хонконгски долара (0,12903 американски долара) към цената на всяка акция на китайския производител. Това представлява премия от 25% към цената при затварянето на борсата вчера.

Базираната в провинция Гуанджоу Magic Holdings е известна на пазара с маските си за лице и има 288 дистрибутора в 32 провинции и региони на Китай. За 2012 г. компанията реализира 150 млн. евро приходи от продажби.

За сделката L'Oréal чака единствено одобрението на китайското Министерство на търговията. 

Продажбите на френския концерн нараснаха с 5,4% до 11,7 млрд. евро (15,6 млрд. долара) за първото полугодие на тази година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още