IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lego продава повече блокчета в Азия

За да се запази възходящия тренд, компанията ще стори собствена фабрика в Китай

18:47 | 05.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Конструктурите Lego продължават да са сред любимите играчки както на малки, така и големи. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Конструктурите Lego продължават да са сред любимите играчки както на малки, така и големи. Снимка: Ройтерс

Нарастващото желание към малките строителни кубчета помогна на датския производител на играчки Lego, който е най-големият играч в сектора в Европа и шести в световен мащаб, да отчете блестящи резултати за първото полугодие на 2013 г.

Както съобщава днес фамилната компания, приходите са нараснали с 13% на годишна база до 10,36 млрд. датски крони (около 1,39 млрд. евро). В Азия за този период компанията е продала дори с 35% повече играчки. В Европа ръстът е от 8%.

И по отношение на печалбата датчаните имат с какво да се похвалят. Под черта им остават 2,38 млрд. крони (около 319 млн. евро). През първото полугодие на 2012 г. печалбата бе едва 2 млрд. крони.

От 2017 г. компанията ще произвежда играчките си за азиатския пазар в Китай. През идната година там започва строежът на фабрика.Заводът ще бъде построен в град Дзясин, който се намира на около 100 километра от Шанхай, като Lego планира там да бъде разположен и регионалният център за дистрибуция в Азия.

От компанията изтъкнаха, че през последните години продажбите в Азия са нараствали с над 50% годишно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още