IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Връчиха тазгодишните грантове на MIT

24-мата победители тази година ще разполагат с повече средства от предшествениците си, тъй като грантовете са увеличени

12:31 | 26.09.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	41-годишният Йер е известен с музиката си, която съчетава поп, африкански ритми и мелодии, речетатив и изпълнения на оркестър. <em>Снимка: Getty Images News&nbsp;</em></p>

41-годишният Йер е известен с музиката си, която съчетава поп, африкански ритми и мелодии, речетатив и изпълнения на оркестър. Снимка: Getty Images News 

Пианистите Джеръми Денк и Виджай Йер, както и и Карен Ръсел, финалист за наградата Пулицър за романа си от 2011 г. "Swamplandia", са сред победителите в конкурса за грантове за "гении" на Джон Д. и Катерин Т. Макартър (на MIT, Масачузетския технологичен институт) за 2013 г., съобщава Bloomberg.

24-мата победители тази година ще разполагат с повече средства от предшествениците си, тъй като грантовете са увеличени от 500 000 на 625 000 долара. Те се изплащат в рамките на 5-годишен период на вноски от по 125 000 долара. Победителите са на възраст между 32 и 60 години.

43-годишният пианист Денк, който е и писател с докторска степен от Juilliard School, е избран "заради музикалните си способности в комбинация с необичайните си ораторски умения". Той ще е музикален директор на Музикалния фестивал Оджай в Калифорния догодина.

Йер, който е на 41 години, е известен с музиката си, която съчетава поп, африкански ритми и мелодии, речетатив и изпълнения на оркестър. Възпитаникът на Йейл, който има и докторска степен по когнитивни музикални науки от Университета на Калифорния в Бъркли, ще се присъедини към музикалния факултет на Харвард през януари като преподавател по изкуство.

Ръсел и и драматургът Тарел Макрейни са на по 32 г. и са най-младите сред тазгодишните победители. Писателят Доналд Антрим на 55 г. също е сред спечелилите гранта.

Джон Ди Макартър е бивш собственик на Bankers Life & Casualty Co. (която в момента е поделение на CNO Financial Group Inc.). Притежавал е множество имоти в Ню Йорк и Флорида. Съпругата му Катерин работи като директор на фондацията както и на различни позиции в неговите фирми. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още