IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прочутите американски кронъти вече се продават и в интернет

Онлайн магазинът за храни Goldbely.com пусна няколкостотин от закуските в лимитирани партиди

15:02 | 18.12.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Goldbely</p>

Снимка: Goldbely

Безкрайно имитираният, оригинален и истински кронът, изобретен от малката пекарна на Доминик Ензъл в Манхатън, където феновете на закуската чакат на опашка часове наред, бе пуснат в интернет в бърза разпродажба през уикенда, пише Businessweek.

Онлайн магазинът за храни Goldbely.com пусна няколкостотин от закуските в лимитирани партиди. Всяка от тях струваше по 5 долара, каквато е цената и в пекарната, а акцията продължи от петък вечерта до края на неделния ден.

Goldbely са работили с Доминик Ансъл в продължение на около седем месеца, за да уточнят подробностите около продажбата, включително въпроса как да бъдат доставени закуските, които са с кратък срок на годност, без да се наруши качеството. Те извършили 20 пробни доставки, преди да намерят решението: бързо замразяване на кронътите и доставка в сух лед. Пакетите се доставят от FedEx с инструкции закуските да бъдат оставени на открито за около половин час преди консумация.

Всички предложени в интернет кронъти са разпродадени, което не изненадва никого. "Очакваме скоро да го направим отново", казва Ансъл. Той няма проблеми да продава близо 300-те закуски, които прави пекарната му всеки ден. Редовно се оформят опашки, а ограниченото количество още повече засилва търсенето.

От Goldbely пък искали да се включат в манията толкова силно, че се съгласили да доставят всеки един от кронътите на загуба. Какво получава компанията в замяна? Шансът да рекламира мисията си "да бъдат открити най-невероятно вкусните ръчно приготвени храни във всеки град в САЩ, и да ги доставим до вратата" на клиентите, както пише на уебсайта на фирмата. Goldbely работи и с други известни фирми от гурме бизнеса като Momofuku Milk Bar и Peter Luger Steakhouse. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:21 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още