IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lucasfilm се мести в нов офис в Сингапур

Компанията планира да увеличи броя на служителите си в града-държава

18:10 | 17.01.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Lucasfilm - фирмата, основана от създателя на "Междузвездни войни" Джордж Лукас, мести офиса си в Сингапур в нова сграда, пише Bloomberg.

Причината се крие в плановете на компанията да увеличи служителите си в града-държава с 10%, или с около 40 души до края на годината.

Лукас, който продаде фирмата си на Walt Disney през 2012 г. за около 4 млрд. долара, е увеличил броя на служителите на Lucasfilm в Сингапур от 26 до над 360 души за изминалите девет години. Поделението, което се занимава с анимационно съдържание и визуални ефекти, в момента работи по филми като "Трансформърс 4" и "Отмъстителите 2".

Новият офис е част от сградата "Sandcrawler" която е с площ от 22 500 кв. м и е кръстена на едноименното превозно средство от  филмите от поредицата "Междузвездни войни". Имотът, разположен в едно от югозападните предградия на Сингапур, разполага с киносалон със 100 места и търговски площи.

Сред наемателите в "Sandcrawler"  са поделението на Disney за Югоизточна Азия и ESPN Asia Pacific.

Поделението на Lucasfilm в Сингапур е работило по филми като "Огненият пръстен", "Хари Потър и Нечистокръвния принц" и "Железният човек".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още