IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony Pictures подготвя мащабни съкращения на разходите

Американската компания ще ограничи допълнително бюджета си за дигитален маркетинг

09:52 | 18.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Sony Pictures подготвя мащабни съкращения на разходите

Sony Pictures Entertainment (SPE) ще обяви скоро мащабни съкращения в студийните си звена в Съединените щати и в чужбина, отбеляза запознат с въпроса източник.

Сред засегнатите ще бъдат служители на интерактивния екип на компанията, които поддържат цялостния дигитален маркетинг, съобщава CNBC. Запознатият с въпроса източник отказа да се идентифицира, тъй като информацията предстои да бъде обявена официално.

Поставена под натиск от страна на хедж фонд мениджъра Даниел Льоб да подобри рентабилността си, през ноември Sony нае консултантската компания Bain & Co с цел успешно ограничаване на разходите. Планът включва свиване на бюджета с около 100 млн. долара под формата на съкращения както на средствата за персонал, така и на други пера.

Компанията дори прибегна до смяна на ръководителя на звеното за филмов маркетинг с цел ограничаване на разходите по своите касови продукции.

"Непрекъснато развиваме бизнеса си, за да направим SPE по-ефективна и конкурентна", заяви говорителят на компанията Чарлс Силкинс. Той обаче не уточни дали и какъв брой служители ще бъдат засегнати от евентуалните съкращения.

През февруари SPE отчете приходи от дейността си в размер на 231 млн. долара, което бе с 4,2 на сто под постигнатото година по-рано. От компанията посочиха още, че са спечелили 98 млн. долара за периода март-декември 2013 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още