IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на KFC и Pizza Hut с 19% ръст на печалбата

Китай отново подкрепи приходите на Yum! Brands, но финансовите резултати задоволиха частично анализаторите

10:01 | 17.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Китай носи почти половината от приходите на Yum! Brands. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Китай носи почти половината от приходите на Yum! Brands. Снимка: Ройтерс

Yum! Brands, под чиято шапка са веригите за бързо хранене Pizza Hut и KFC, оповести финансовите си резултати за второто тримесечие след края на търговията на Wall Street снощи, като те излъчиха разнопосочни сигнали, пише WBPOnline.

Нетната печалбата за периода април-юни се покачи с 19% до 334 млн. долара, или със 73 цента на акция, спрямо положителния финансов резултат, отчетен година по-рано, а именно – 281 млн. долара, или 61 цента на акция. Въпреки това резултатът не оправда очакванията за печалба от 81 цента на акция.

Приходите от продажби на компанията се увеличиха с 10% до 3,2 млрд. долара. За сравнение, за второто тримесечие на 2013 г. те бяха 2,9 млрд. долара. Последните резултати се разминаха минимално с пазарните очаквания за приходи от продажби в размер на 3,24 млрд. долара.

Pizza Hut изпита трудности по привличането на клиенти през периода. Освен това компанията срещна предизвикателните намаления и оферти, предоставени от конкурентите й като например Domino's Pizza. През второто тримесечие продажбите в ресторантите Pizza Hut, отворени преди повече от година, се свиха с 3%, докато анализаторите очакваха ръст от минималните 0,1%, сочат данни на Consensus Metrix.

Въпреки това продажбите в ресторантите в Китай се покачиха с 15% спрямо 9-те процента ръст, реализирани през първото тримесечие. Експертите останаха приятно изненадани, тъй като прогнозираха покачване от 11 на сто.

След като бе проведено разследване по отношение на веригата на доставките на компанията, а появилият се птичи грип накърни продажбите на компанията в Китай през миналата година, сега от Yum! се опитват да убедят клиентите си, че храната, която предлагат, е безопасна.

Китай носи почти половината от приходите на Yum! Brands. Поради тази причина компанията планира до края на годината да отвори поне 700 нови ресторанта там. В Поднебесната империя Yum! Притежава над 6 300 ресторанта, измежду които попадат и заведенията East Dawning и Little Sheep.

След края на вчерашната търговия на борсата в Ню Йорк книжата на дружеството поевтиняха с 3% до 80,20 долара. От началото на годината обаче стойността им е нараснала с 10,2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още