IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney вярва в бъдещето на "Играта на играчките"

Компанията ще инвестира в нов филм от поредицата

18:13 | 10.11.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Walt Disney не е приключила с работата с героите Уди и Бъз. Компанията обеща, че ще пусне четвърта част от поредицата анимационни филми „Играта на играчките“. Премиерата ще бъде на 16-и ноември 2017 г. В нея ще участва добре познатият екип – Том Ханкс, Тим Алън и режисьора Джон Ласитър, пише BusinessWeek.

"Тези прекрасни герои са също толкова актуални и обичани, както преди“, коментира главният изпълнителен директор на Disney Робърт Айгър.

Очевидно Ласитър е твърде запален по четирилогията.

„Играта на играчките 3“ приключи историята на Уди и Бъз с Анди толкова перфектно, че за дълъг период от време дори не говорихме за друг филм. Но когато с Андрю, Пийт и Лий се събрахме, предложих тази нова идея, за която просто не можех да спра да мисля“, коментира Ласитър.

Въпреки че няма успеха на класиките на Disney като „Бамби“ и „Снежанка“, „Играта на играчките“ си остава блокбъстър.

Филмът е един от редките франчайзи, които стават все по-печеливши с времето. Разбира се, сюжетната линия губи чара си. Disney може да спечели повече от продължение на „Търсенето на Немо“, което трябва да бъде завършено през 2016 г.

Освен това бюджетът за „Играта на играчките“ не е никак малък. Том Ханкс работи за солидни хонорари. В крайна сметка възвръщаемостта от инвестицията може да е по-добра от филма „Героичната шесторка“ - изцяло нова продукция на Disney, която тъкмо дебютира в кината. Анализаторите очакват филмът да събере почти 60 млн. долара в кината в САЩ този уикенд. Сумата е с 15 млн. повече от тази, събрана от първия филм „Играта на играчките“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още