IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Филмовата индустрия предвкусва успеха на празничния сезон

Дебютът на новата анимационна продукция на Disney дава неофициално начало на един от най-важните периоди в годината за киното

11:17 | 10.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Big Hero 6 Facebook page</em></p>

Снимка: Big Hero 6 Facebook page

Последният анимационен филм на Walt Disney “Героичната шесторка“ изпревари космическия приключенски филм на Кристофър Нолан „Интерстелар“ в бокс офис класацията в САЩ и Канада по време на неофициалния старт на празничния сезон, предава Bloomberg.

Филмът, който представя герои от комикси на Marvel, събра 56,2 млн. долара по време на дебютния си уикенд, докато „Инстерстелар“ спечели 50 млн. долара, класирайки се втори в бокс офис класацията, посочва Rentrak. Лентата на Нолан се представи в долния диапазон на очакванията на анализаторите.

„Героичната шесторка“ отбелязва последния успех на Walt Disney Animation, която миналата година пусна по кината хита „Замръзналото кралство“. Премиерата подсказва какво да очакват любителите на киното от новия ваканционен сезон, който започва с новата част на „Игрите на глада“ на 21-ви ноември, и може да генерира 20 на сто от годишния бокс офис.

"Героичната шесторка“, който е създаден с бюджет от 165 млн. долара според Box Office Mojo, се очакваше да събере 51 млн. долара по време на дебютния си уикенд, сочат данни на Boxofiice.com. Анимацията „Разбивачът Ралф“, анимация на същото студио, генерира 49 млн. долара по време на дебюта си през ноември 2012 г.

Прогнозите на „Интерстелар“ са разнообразни. Boxoffice.com очаква 66 млн. долара в първия му уикенд, докато студиото твърди, че сумата ще е между 50 и 55 млн. долара. Миналата година „Гравитация“ генерира 56 млн. долара приходи по време на премиерата си през октомври.

Нито един филм не е имал по-добър дебют от „Героичната шесторка“ от излизането на „Костенурките нинджа“, който събра 65,5 млн. долара по време на първия си уикенд в кината между 8-и и 10-и август тази година.

Новата анимационна продукция е част от серията филми, създадени на базата на героите на Marvel Comics, и преоткрива герои като робота Беймакс. Филмът е приключенска комедия за специалната връзка между детето-чудо Хиро и Беймакс. Когато опустошително събитие сполетява град Сан Франсокио, Хиро и неговата банда от приятели се превръщат в шесторка герои.

Филмът е режисиран и написан от Дон Хал, който е автор на сценария на „Принцесата и жабока“ на Disney, както и на „Тарзан“, чийто корежисьор е Крис Уилямс.

Вълнението около „Интерстелар“, последният филм от режисьора на „Черният рицар“ Кристофър Нолан, започна с предпремиерните прожекции на 4-и ноември. Проектът, подкрепен от Paramount ще излезе по целия свят и струва 165 млн. долара.

Този уикенд дебютира и „Теорията на всичко“, за който се твърди, че ще е претендент за Оскар. Драмата, в която участва Еди Редмейн, е базирана на живота на физика Стивън Хокинг и се разпространява от Focus Features, част от Comcast Corp.

Продажбите на билети за десетте топ филма през последния уикенд спадат до 145,4 млн. долара от 158 млн. долара година по-рано.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още