IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Не казвай сбогом" връща добрия стар трилър начело на бокс офиса в САЩ

Новата продукция на Дейвид Финчър привлича предимно дами в киносалоните

10:32 | 06.10.14 г.
<p>
	&quot;Не казвай сбогом&quot;.&nbsp;<em>Снимка: Gone Girl Facebook page</em></p>

"Не казвай сбогом". Снимка: Gone Girl Facebook page

Трилърът „Не казвай сбогом“, базиран на бестселъра на Джилиан Флин, дебютира под номер едно в бокс офиса в САЩ и Канада, привличайки предимно дами в киносалоните, пише Bloomberg.

Лентата, режисирана от Дейвид Финчър, в която участват Бен Афлек и Розамунд Пайк, е продуцирана от 21st Century Fox. Тя събра 38 млн. долара през дебютния си уикенд, посочва Rentrak.

Филмът на ужасите „Анабел“ заема второ място в бокс офиса със своите 37,2 млн. долара за Warner Bros. и New Line. Публиката и на двете продукции е предимно женска, съответно 60% и 55%.

След лято, изпълнено с филми за комиксови герои, „Не казвай сбогом“ върна на големия екран напрежението, убийствата, мистериите и запалените фенове. Това не е първият филм, базиран на бестселър, който бележи успех през тази година. Той следва стъпките на продукции като „Дивергенти“ на Lions Gate Entertainment Corp. и „Вината в нашите звезди“ на Fox.

“Стереотипът е, че жените са двигателят за типичните филми за млади хора, на романтичните комедии или екшън епоси с женски герои, подобно на „Игрите на глада“, твърди Пол Дергарабедиан, старши медиен анализатор в Rentrak. “Този уикенд показва, че една тежка драма или филм на ужасите също могат да ги привлекат. Това е нещо, на което Холивуд трябва да обърне внимание“. 

„Не казвай сбогом“ разказва историята на писателя от Ню Йорк Ник Дюн и неговата съпруга Ейми, чиято връзка се разпада, след като двамата се местят в Мисури, за да се грижат за болната майка на Дюн. Когато Ейми изчезва, Ник се превръща в главен заподозрян в нейното убийство, а тайната на нейното изчезване се разплита пред очите на медиите.

Бен Афлек влиза в образа на Ник, след като се утвърди като успешен режисьор на спечелилия „Оскар“ филм „Арго“. Нийл Патрик Харис пък играе бившето гадже на Ейми, което също е заплетено в мистерията.

Режисьорът Дейвид Финчър стои зад успешни проекти като „Социалната мрежа“ (2010) и първите два епизода на „Къща от карти“ на Netflix. Последният му филм струва 61 млн. долара според Box Office Mojo. Очакваше се лентата да генерира 31 млн. долара от продажби по време на уикенда, посочва Boxoffice.com.

Освен това "Не казвай сбогом“ получи добри оценки – 87% положителни отзиви в сайта Rottentomatoes.com.

Останалият втори в класацията, „Анабел“, разказва за двойка, която се сблъсква с ужасяващи свръхестествени събития и нападение от членове на сатанински култ.

Режисьор на лентата на Warner Bros. е Джон Ленонети, който стои зад продукции като „Заклинанието“ и „Маската“. Очакваше се „Анабел“ да събере 27 млн. долара в дебютния си уикенд.

Третото място в американския бокс офис остава за „Закрилникът“, в който участва Дензъл Уошингтън. Продукцията на Sony Corp. събра 19 млн. долара, а от премиерата си на 26-и септември досега генерира 64,5 млн. долара.

Продажбите на филмите, влизащи в топ 10, нарастват с 24% спрямо година по-рано, достигайки 138,5 млн. долара, отчитат от Rentrak.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още