IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой е големият печеливш в най-слабия бокс офис уикенд в САЩ от 2001 г. насам?

"Пазители на Галактиката" остава на челната позиция за четвърти път

11:13 | 08.09.14 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Guardians of the Galaxy Facebook page</em></p>

Снимка: Guardians of the Galaxy Facebook page

Филмът на Walt Disney “Пазители на Галактиката“ отново е начело на бокс офис класацията в САЩ и Канада, докато продажбите на билети отбелязват спад до най-ниското си ниво от 13 години насам по време на традиционно слабия уикенд за филмовата индустрия, пише Bloomberg.

Лентата, която е дело на филмовото студио Marvel, подразделение на Disney, генерира 10,2 млн. долара от прожекции в кината в САЩ и Канада, с което отбелязва четвъртия си уикенд на върха на бокс офиса. Резултатът е по-добър от този на всеки друг филм, излязъл през 2014 г., пише Rentrak Corp. в имейл.

„Костенурките нинджа“ на Paramount Pictures остава на втора позиция със своите 6,5 млн. долара, събрани през петия му уикенд.

Общата сума от продажбите на билети достига 65 млн. долара за периода. Това е най-слабият резултат от уикенда на 21-ви септември 2001 г., твърди Пол Дергаребедиан, старши медиен анализатор в Rentrak. Резултатите следват обичайното забавяне, характерно за дните след Деня на труда в САЩ, допълва той. В допълнение към това през седмицата няма нови големи премиери.

По думите на Дергаребедиан резултатите от лятото са по-слаби, така че не е изненадващо, че преходът към есента също е такъв.

Само от вътрешния пазар до момента "Пазители на Галактиката“ е събрал 294,6 млн. долара. Благодарение на други два филма, които се класират в топ 5 тази година - „Завръщането на първия отмъстител“ и „Господарка на злото“ - Disney се нарежда на второ място сред студиата според Box Office Mojo.

Конкуренция

„Пазители на Галактиката“ се възползва от факта, че дебютира в кината в подходящ момент. Филмът е позициониран перфектно, така че да се представи в момент, в който конкуренцията е по-малка и резултатите говорят сами за себе си, твърди Дергарабедиан.

„Капитан Америка“ и „Лего: Филмът“ водиха във вътрешния бокс офис по три уиекнда тази година, коментира експертът.

От премиерата си на 1-ви август до 4-и септември „Пазители на Галактиката“ генерира общо 560 млн. долара от продажби на билети по целия свят. Той все още е с по-слаби резултати от „Трансформърс: Ера на изтребление“ и филми като „Господарка на злото“ и „Капитан Америка“, посочва Box Office Mojo. Но надпреварата не е приключила, тъй като прожекциите на „Пазители на Галактиката“ в Япония и Китай все още не са започнали.

„Костенурките нинджа“, чиято премиера в кината беше на 8-и август, събира общо 174,6 млн. долара до момента по данни на Boxoffice.com.

Ако остана“

Тийнейджърската драма „Ако остана“ на Warner Bros. генерира 5,75 млн. долара от продажби на билети, а общата сума, която събира до момента, е 39,7 млн. долара, разкрива Rentrak. Time Warner се нарежда на трета позиция сред филмовите студиа тази година по данни на Box Office Mojo. Миналата седмица Warner Bros. разкри, че планира да съкрати неопределен брой работни места.

Продажбите на билети на филмите в топ 10 през уикенда отбелязват спад с 22% до 48,2 млн. долара спрямо миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още