IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Luxottica се изкачиха до рекордна стойност

Слабото евро прави продуктите на компанията по-евтини извън еврозоната

16:57 | 05.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Акциите на Luxottica се изкачиха до рекордна стойност

Акциите на най-големия в света производител на очила Luxottica се изкачиха на рекорден връх в понеделник на фона на поевтиняването на еврото.

Търгуваните в Милано книжа поскъпнаха с 4,3 на сто до 47,24 евро за брой в средата на търговията. Едно по-слабо евро прави продуктите на Luxottica, към която се числят марки като Ray Ban, много евтини извън еврозоната.

През 2013 г. концернът е осъществявал над половината от приходите си в САЩ.

Перспективата за по-нататъшни финансови инжекции от страна на ЕЦБ и нестабилната ситуация в Гърция натежаха на общата валута в началото на седмицата, като на моменти тя достигна най-ниското си ниво от 2006 г. насам.

Според експерта на Exane-Paribas Лука Солца Luxottica е сред най-големите печеливши сред италианските концерни от силния долар. Търговците се позовават и на изявления на фирмата във вестник La Stampa, според които през четвъртото тримесечие Luxottica ще извлече печалби от слабото евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още