IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп започна съдебна война с шефа на летището в Палм Бийч

Богаташът твърди, че въздушният трафик нарочно е насочван над неговото имение заради лични вражди

14:39 | 16.01.15 г.
<p>
	Доналд Тръмп. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Доналд Тръмп. Снимка: архив Ройтерс

Доналд Тръмп съди окръг Палм Бийч във Флорида за 100 млн. долара и обвини местното летище в умишлено насочване на въздушния трафик над неговото историческо имение и частния му клуб, пише CNN.

Тръмп специално призова директора на летището Брус Пели да отклони всички полети, които минават над имота му и заяви, че ще поиска компенсация чрез 20-годишно дело.

Според Тръмп случващото се е мотивирано от преднамерени и злонамерени действия, които са мотивирани от лични вражди към самия него. Богаташът е посочил всичко това в своя съдебен иск, който е подал в Окръжния съд в Палм Бийч на 6-и януари.

Тръмп твърди, че Пели иска да му отмъсти за дело, по което той го е осъдил през 1995 г. Делото е блокирало плановете за разширяване на летището.

"Пели иска отмъщение по въздух, нападайки Mar-A-Lago (имението - бел. ред.)”, се посочва в иска.

Адвокатът на Тръмп Джон Марион от Marion & Bachi посочва, че за да се добави сол в раната, клиентът му е принуден да преминава с частния си самолет над своето собствено имение“.

Адвокатите, представляващи Пели, отказват да коментират случая.

Тръмп купи крайморското имение през 1985 г. То е вписано в Националния регистър на историческите места в САЩ. В делото се посочва, че е построено през 1927 г. - преди съществуването на летището, което се появява през 1930 г. То предшества и въвеждането на реактивните самолети през 1950 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още