IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп ще построи небостъргач и в Мумбай

Засега магнатът и партньорът му - индийската строителна компания Lodha Group, не обявяват крайна дата за реализацията на проекта

11:16 | 13.08.14 г.
Тръмп ще построи небостъргач и в Мумбай

Доналд Тръмп планира да построи небостъргач в Мумбай. Магнатът иска да изгради кула на 75 етажа и с височина 800 м, съобщава АП.

“Това е желанието ми от много години – да бъда включен в по-голям проект в Мумбай”, коментира той при обявяването на проекта. "Възприемането за Индия се е променило. Оптимизмът се завръща", заключи милиардерът.

Тръмп си партнира с Lodha Group – компанията, считана за лидер в строителството на луксозни имоти в Индия. В момента компанията работи по първокласни имоти с обща площ над 35 млн. кв. м и над 20 проекта в Лондон, Мумбай, Пуна и други градове. Сред отличителните проекти е и World One – най-високият жилищен небостъргач, който се намира в Мумбай.

“Мумбай днес е световен мегаполис и център за концентрация на капитали, талант и индустрии”, коментира Абишек Лодха, управляващият директор на Lodha Group.

“Нашето сътрудничество за реализацията на Trump Tower Мумбай не само вдига летвата, но и поставя нов еталон за луксозния начин на живот в Индия”, допълва той.

В небостъргача ще има 3- и 4-стайни жилища с цена от порядъка на 80-100 млн. долара.

Засега партньорите в проекта не са обявили крайна дата за реализацията му.

Икономиката на Индия се отличава с малък, но постоянно разрастващ се елит. Според данни, публикувани във в. Guardian, броят на хората със състояние над 3,75 млн. долара е нараснал с 16 на сто през последната година. Очакванията са, че най-богатата прослойка в страната ще учетвори състоянието си през следващите години.

Това е вторият проект на Тръмп в Индия. Първият небостъргач се намира в Пуна и трябва да бъде завършен през 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още