IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сеп Блатер не планира да се оттегли от поста си

Президентът на ФИФА твърди, че не е извършил нищо незаконно

21:27 | 28.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Президентът на ФИФА Сеп Блатер заяви пред свои подчинени, че не е направил нищо незаконно и няма да се оттегли от поста си, въпреки разследването, което се води срещу него, пише Bloomberg.

79-годишният Блатер е информирал служители на ФИФА, че е бил в сътрудничество с властите и отново е подчертал, че не е направил нищо незаконно и правилно, така че ще остане на президентския пост, сочи имейл, изпратен от адвокатите му.

Главният прокурор на Швейцария в петък заяви, че разследва Блатер за злоупотреби със служебното му положение, който стои начело на ФИФА от 17 години, но сега е изправен пред обвинения в корупция и раздаване на подкупи.

Разследването може да провали плана на Блатер да остане на поста си до избирането на нов ръководител на ФИФА през февруари. Освен това може да попречи на ръководителя на УЕФА Мишел Платини да наследи Блатер. И двамата са били разпитани в петък.

В понеделник Платини изпрати писмо до европейските футболни ръководни органи, в което посочва, че не е обвинен в извършването на нещо нередно.

Швейцарските власти твърдят, че разследват твърденията, че Блатер е направил незаконно плащане от 2 млн. швейцарски франка (2 млн. долара) до Платини.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още