IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tata Motors сменя името на автомобила си Zica заради едноименния вирус

Компанията ще представи хечбека на автомобилно изложение край Делхи

14:57 | 01.02.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Tata Motors</em></p>

Снимка: Tata Motors

Tata Motors се готви да пусне на пазара в Индия малка кола, чието име звучи като бързо разпространяващ се вирус, и поради тази причина обмисля да смени името на возилото, информират DPA и БТА.

Компанията ще представи хечбека, който засега се нарича Zica, на автомобилното изложение, започващо тази седмица край Делхи.

Вирусът Зика се предава от комари и се появи в над 21 страни в Северна и Южна Америка и в Европа. Експертите са на мнение, че той е причина за малформации при бебета, като се предава от майката на плода.

Tata, която притежава марките Jaguar и Land Rover, избра името Zica преди месеци, използвайки първите две букви на думите „zippy” (енергичен) и „car” (кола), уточни говорителката на компанията Минари Шах.

Колата ще се появи със същото име на изложението, тъй като не можем да го променим за толкова кратко време, допълни тя.

Според представители на Световната здравна организация може да има 1,5 милиона случая на заразени със Зика в Бразилия, където епидемията започна миналата година, а броят на случаите в Северна и Южна Америка може да достигне 4 милиона за 12 месеца.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още