IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TUI очаква 10% ръст в броя на туристите в Гърция тази година

Операторът е увеличил през тази година с 14% местата в самолетите, пътуващи до страната

12:57 | 07.09.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Най-големият европейски туроператор TUI очаква да отчете годишно увеличение от 10% в броя на туристите, които ще посетят Гърция през цялата 2016 г., пише гръцкият вестник „Катимерини“.

Компанията също така е решила да увеличи своите круизни пътувания до гръцки дестинации, обяви ръководителят на "Връзки с медиите за международните пазари" Бернд Хофман.

Това благоприятно развитие потвърждава скорошните прогнози за добър туристически сезон през тази година в сравнение с 2015 г. 

Хофман отбелязва, че Гърция, заедно с Испания и Турция, са сред най-важните пазари за най-големия европейски туроператор.

За септември и октомври Tui отчита увеличаване на търсенето за гръцки дестинации. Операторът също така обяви, че през тази година е увеличил с 14% местата в самолетите, пътуващи за Гърция, спрямо миналата година, като е успял да засили сезона в няколко гръцки дестинации.

Позовавайки се на предварителните данни на изследователския институт на Асоциацията на гръцките туристически предприятия (SETE) нейният президент Андреас Андреадис съобщи за ръст на пристигащите по въздух пътници с 10% на годишна база през миналия месец. Пътуващите със сухопътен транспорт са на същото ниво от август 2015 г. "Въпросът сега е нивото на приходите", допълни той.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:47 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още