IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китари на Джими Хендрикс и Принс надминаха очакванията с продажбата си на търг

Акустичната китара на Хендрикс беше купена за 248 хил. долара

14:30 | 16.12.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Китарата на Джими Хендрикс, продадена на търга. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Китарата на Джими Хендрикс, продадена на търга. Снимка: архив Ройтерс

Китари на покойните музикални легенди Джими Хендрикс и Принс бяха продадени на търг за по-високи суми от очакваното. Те намериха купувачи на аукцион, организиран от Bonhams в Лондон, пише Contact Music.

Акустичната китара на Хендрикс, която той купува „втора ръка“ през 1967 г. за 25 долара, беше купена за 248 хил. долара. Прогнозата на Bonhams беше за 100 млн. долара.

109 хил. долара пък бяха платени за изработена по поръчка китара, използвана от Принс по време на едно от турнетата му. Сумата се оказа доста над очакваната от аукционната къща – между 31 хил. и 37 хил. долара.

На търга беше продадена и китара Gibson Les Paul, подписана от Би Би Кинг. Тя смени собственика си срещу 28 хил. долара.

8700 долара плати купувач за обложка на албума “Alladin Sane” от 1973 г. на покойния Дейвид Боуи, на която има автограф от певеца.

/БТА/

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 32 rate down comment 0
khao
преди 7 години
Уж инвесторски сайт, а с цифрите хич ви няма ... а това е най-важното в този сайт!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 32 rate down comment 0
khao
преди 7 години
Акустичната китара на Хендрикс, която той купува втора ръка през 1967 г. за 25 долара, беше купена за 248 хил. долара. Прогнозата на Bonhams беше за 100 млн. долара.-------------------------------------еее ако това е надминаване на очакванията, чудно ми е кво щеше да е под очакванията ... може би 5 цента ? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още