IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уорън Бъфет стана рекламно лице на Coca-Cola в Китай

Инвестиционният холдинг на милиардера е най-големият акционер на Coca-Cola с дял от 9,3%

13:08 | 05.04.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Coca-Cola</em></p>

Снимка: Coca-Cola

Образът на милиардера Уорън Бъфет е върху кенчетата на Chery Coke в Китай, където най-големият инвеститор в компанията за безалкохолни напитки има изключителна репутация, предаде Франс прес.

Coca-Cola обяви през уикенда, че усмихнатото нарисувано лице на американския магнат ще се появи върху кенчетата и бутилките на напитката с любимия му вкус, след като тя бе пусната в страната на 10 март.

Инвестиционният холдинг Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет е най-големият акционер на Coca-Cola с дял от 9,3%, който се оценява на около 17 млрд. долара.

Между другото, Бъфет няма да получи пари за тази реклама, уточни самият той пред сайта Yahoo Finance по повод използването на неговия образ за "ограничен промоционален период от време."

86-годишният инвеститор и филантроп неколкократно е бил сниман как пие Chery Coke, което даде повод на изпълнителния директор на концерна Мухтар Кент да го нарече "най-известния фен" на Coca-Cola.

В комунистически Китай, където портретите на китайския комунистически лидер Мао Дзъдун са толкова широко разпространени като символите на различните марки, далновидността на Бъфет го превърна в известна личност и вдъхнови хиляди китайски инвеститори да посетят миналата година Омаха, Небраска, за годишното събрание на Berkshire Hathaway.

Срещата бе предавана пряко по интернет в целия свят, но симултанен превод имаше само на мандарин, посочва БТА.

Бъфет инвестира в Coca-Cola още през 1985 г. В писмото си до акционерите през февруари той посочва, че консумира достатъчно Coca-Cola и сладки, "за да задоволи седмичните калорийни нужди на нападател от Националната лига по американски футбол“. 

Бъфет очевидно е толкова голям фен на напитката, че има и специален поздрав за 100-тната годишнина на известната бутилка на компанията през 2015 г.:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
Да бяха сложили Дженифър Лопес , па да се излъже човек , а то хем разтворител за ръжда , че и с дядка на етикета !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
Императорът
преди 7 години
Удачен ход, чичикът пие толкова кока кола, че с право може да бъде смятан за наркоман.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още