IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Менюто на градовете на бъдещето

Силно повишеното търсене на месо и млечни продукти вади на преден план въпроса за намирането на високопротеинови алтернативи, които не замърсяват природата

22:06 | 06.09.17 г. 19
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Да заложим на буболечките

Други предприемачи обръщат поглед към богатите на протеини буболечки, които вече се ядат от милиарди. Те лесно могат да се отглеждат в градовете в градски ферми, които не заемат големи терени от скъпи недвижими имоти.

Нюйоркската компания Terreform ONE разработи футуристичен модулен заслон и ферма за щурци с остри подобни на пера форми отгоре. Фермата е идеална за отглеждането на високопротеинови щурци, които могат да бъдат смлени на брашно.

Има вероятност да видите протеинът да се променя, тъй като може да бъде произведен в градовете, каза Мичъл Йоахим, който е съостовател на Terreform.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 00:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 27 rate down comment 1
deant
преди 6 години
смятам е ясно, че говорех за пържолите, които ще разстат в "пивоварни" лаборатории. Няма нужда да ме апострофираш и да демонстираш колко технологично си промит. Както и не съм ти забранил да ядеш каквото и да искаш. Казвам си моето мнение и това, че аз лично ще ги бойкотирам. Тъкмо ще има повече за тебе да тъпчеш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 21 rate down comment 6
khao
преди 6 години
ти поне си ясен, и в настоящето и в бъдещето все уешко ще ядеш :):):) ххахахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 22 rate down comment 4
majnata
преди 6 години
Ти пердаши *** , щот си много умен , аз ше плюща пържолки , щото съм простолюдие ...ха наздраве !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 24 rate down comment 7
bgMan
преди 6 години
Тя пак идва от природата. Скакалците и *** да не би да се произвеждат чрез ГМО. Може да се занимаваш с компютри но най-меко казано има още доста да се образоваш докато започнеш да различаваш истината от фалшивия бъркоч в главата ти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 25 rate down comment 3
deant
преди 6 години
Аз лично ще бойкотирам такава храна. Не мога да си представя да се храним с такова изкуствено генномодифицирано (без съмнение!) подобие на месо. Никой не може да ме убеди, че това е безвредно, щом човек е участвал във създаването му! Може цял живот да се занимавам с компютри и нови технологии, но храната, която искам да ям аз и семейството ми искам да идва от природата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 25 rate down comment 1
0pk
преди 6 години
Абе не знам колко ще е по-добре да ни хранят с такива гадости, ама няма да е по-евтино. В месарския магазин кило месо може да си вземеш за 10лева, а като влезеш в зоомагазина има храна за кучета по над 20лв. Иначе за ресторантите там е друга работата, ама да не забравяме че повечето хора не се хранят в ресторанти. Най-големия проблем на производителите на месо е, че те искат да произвеждат месото на едно място, пък да стига до потребителите на ****ната си, а това става с големи разходи и няма как да е конкурентно на локалното производство. Но пък иначе кой не си е мечтал - *** хапчето и си наяден :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 25 rate down comment 1
zelka007
преди 6 години
агнетата за курбан байряма мисля че са най-малкия проблем :))) или за великден :))) . нещата ще се регулират с малко кютек и по пазарен принцип. месото ще стане толкова скъпо, че ще е деликатес. просто няма да се консумира всеки ден. а това за протеин от *** дето да се влага в саламите или да се прави на пастет. мисля че е от сферата на фантастиката. да - сигурно ще го направят, но се съмнявам някой да го влага в продуктите си, защото разчуе ли се от потребителите, моментално ще му бойкотират цялата продукция и ще изчезне от картата... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 26 rate down comment 14
studioaa
преди 6 години
Трябва да си паднал от друга планета, планета Ройтерс, за да си помислиш, че традиция на над 1 милион години като яденето на месо от хомо сапиенс ще бъде забранена с цел "опазване на природата". Ако тази идея я предложиш на някой вярващ мюсюлманин главата ти ще бъде отделена от тялото с остър предмет. А сега към инстинската прогноза, която ще се сбъдне с вероятност 99.99%. В бъдеще светът ще бъде доминират от мюсюлманите и ще бъдат 75% от всички хора от 25% днес, а те никога няма да престанат да жертват животни за Курбан Байряма без значение колко природата бива унищожавана. А левичарите, веганите, феминистите и останалите марксисти няма да доживеят до тези времена просто защото всички те бъдат екзекутирани първи веднага след като мюсюлманите станат етническо мнозинство в съответната държава. Няма да има почти никакви защитници на природата останали, за да ни хранят с бубулечки, за да е менюто като описаното в статията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още