IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителят на Nivea си търси нов финансов директор

Според съобщения в медиите причина за смяната е недоволство на един от основните акционери от работата на Йеспер Андерсен

19:47 | 15.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Компанията за козметични продукти Beiersdorf съобщи, че си търси нов финансов директор. Производителят на Nivea обаче отказа да коментира съобщения в медиите, че до решението се е стигнало заради недоволство на един от големите акционери срещу досега изпълняващия длъжността Йеспер Андерсен.

Говорител на германския производител потвърди съобщенията, появили се по-рано в списание Manager, че Надзорният съвет е решил да не продължава договора на 47-годишния датчанин, който изтича през юни, но не посочи какви са причините за това, съобщава агенция Ройтерс.

Според списанието в основата на решението стои Михаел Херц, съсобственик на марката за кафе Tchibo. От холдинговата компания, която притежава 51% от Beiersdorf, отказаха коментар по темата.

Андерсен, който преди това е работил в продължение на над 20 години за компанията Colgate-Palmolive, беше назначен в управителния съвет на Beiersdorf през 2015 г. Той пое поста на изпълнителен финансов директор от Улрих Шмид година по-късно.

Миналия месец Beiersdorf отбеляза увеличение от 5,7% в продажбите на групата през 2017 г., подобрявайки очакванията за между 4% и 5%. Компанията посочи също, че има оптимистични очаквания за цялата 2018 г.

Пълните данни за 2017 г. с очаква да бъдат публикувани на 1 март.

Компанията със 17 700 служители генерира голяма част от приходите си от козметични артикули, като Nivea, Eucerin, Labello и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още