IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Campbell Soup увеличава производството в отговор на епидемията от коронавирус

Потребителите са започнали да се запасяват с консервирана супа и други храни след нарастване на броя заболели в САЩ

15:20 | 05.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: БГНЕС</em></p>

Източник: БГНЕС

Изпълнителният директор на Campbell Soup (Campbell’s) Марк Клаус заяви в сряда, че компанията увеличава производството на супа, за да се подготви за повишеното търсене в резултат на коронавируса. "Решихме миналата седмица да увеличим производството в определени райони", каза Клаус пред CNBC.

Той споделя, че компанията предприема този ход, за да увеличи максимално своя инвентар и да бъде подготвена за това, което ще последва след по-широкото разпространение на коронавируса. Потребителите, особено тези, които са в близост до районите с повече заразени, са започнали да се запасяват с консервирана супа и други храни след нарастване на броя заболели в САЩ.

Дезинфектантните гелове за ръце и препаратите за почистване също са увеличили продажбите си. Това представлява проблем за хранителните магазини и други търговци на дребно, които може би не са подготвени за внезапната промяна в търсенето.

Клаус каза, че компанията е разговаряла с търговци на дребно относно това. От Campbell’s са наблюдавали нарастване на търсенето през уикенда както онлайн, така и във физическите магазини, но Клаус заяви, че все още е рано това да се нарече тенденция.

Хранителната компания също така се готви да предотврати всякакви прекъсвания по веригата за доставки на продукти като крекери Goldfish и бисквити Milano. Само около 10% от нейните продукти се доставят извън САЩ и по-малко от 2% - в Китай. Campbell’s се опитва да намери алтернативни източници или съставки, където това е възможно, според Клаус .

Акциите на Campbell’s, чиято пазарна стойност е 15,9 млрд. долара, затвориха в сряда с 10% увеличение на цената си, след като печалбата за второто тримесечие надвиши оценките на анализаторите и прогнозата за цялата година бе повишена. Акциите поскъпнаха през последните дни, тъй като инвеститорите прогнозират увеличеното търсене на супата заради епидемията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още