IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Формула 1 се завърна в Нюрбургринг

От 11 октомври състезанието отново ще е на пистата

21:55 | 24.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: EPA</p>

Снимка: EPA

Формула 1 изненадващо се завръща в Нюрбургринг през есента. Организаторите на надпреварата са се договорили с операторите на традиционната верига за гостуване на 11 октомври.

За „Нюрбургринг“ това ще е първо домакинство на Формула 1 от 2013 година насам, когато надпреварата бе спечелена от Себастиан Фетел с Ред Бул. „Имола“ от своя страна ще прекъсне още по-дълга серия без Формула 1, като за последно шампионатът посети трасето през далечната 2006 година, като триумфът бе за Михаел Шумахер и Ферари.

Състезанията от Формула 1 в САЩ, Бразилия, Канада и Мексико бяха официално отменени от организаторите на шампионата. Причина за това е пандемията от коронавирус и различните ограничения за пътуване наложени от нея.

Освен до момента обявените 13 състезания към календара се очаква да бъдат добавени и три надпревари в Близкия изток, две в Бахрейн, където ще бъдат използвани две различни конфигурации на пистата „Сахир“ и една в Абу Даби. Трите старта ще се проведат в три последователни уикенда, като финалният кръг за сезона се очаква да бъде в средата на декември на „Яс Марина“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:43 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още